ObědyRecepty

Marinovaná kachna s bok choy

Posted

Chcete si dát kachnu a přitom vynechat sacharidy, ale dostat do sebe tolik potřebné tuky a proteiny? Není čas otálet.
Co budete potřebovat na 2 porce:
Příloha:
Bok choy 2x
Houby shimeji 200g (nebo žampiony)
Jarní cibulka 1x
Protein:
Kachna 1/2
Na dochucení:
Chilli
Kmín
Růžová sůl
Sojová omáčka bez lepku
Rybí omáčka
Česnek
Ústřicová omáčka

Nutriční hodnoty:

Tuky: 37,6g
Protein: 38,4g
Sacharidy: 12,7g (nejvíce dáva rybí omáčka a shimeji, jinak je to 3,4g, můžete upravit)
Vláknina: 3g

 

Postup:
Smíchejte kmín, chilli, sůl a vetřete do kachny takzvaně nasucho (dry rub).
Dejte do vyhřáté trouby na 120 stupňů a pečte 3h.

V mezičase smíchejte 2 lžíce ústřicové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky a můžete olivový olej. Touto směsí potírejte v průběhu kachnu, aby měla krásnou barvu a dostala správnou barvu.

Po 3 hodinách odklopte a troubu dejte na max. Potírejte i vlastním výpekem a pečte 30min.

V této půl hodině odeberte trochu vypečeného tuku do woku a na něj dejte houby.

Přidejte dle chuti sojovou omáčku a rybí omáčku.

Jakmile houby změknou, tak přidejte bok choy a smažte dál tak, aby byl lehce křupavý.

Vyberte houby a zeleninu a omáčku slijte do misky stranou. Během toho je kachna připravena na poslední krok. Oberte ji od kosti a nakrájejte na kousky dle chuti.

Vhoďte do woku od hub a zprudka osmažte. Doporučuji pár kapek sojové omáčky a rybí omáčky.

Maso je hotové, když lehce zezlátne a kůže pustí zbylý tuk. Vyjměte maso a vraťte omáčku. Přidejte naběračku výpeku a přidejte lžíci sojové omáčky a česnek. Za chvíli vám krásně zhoustne. Můžete ji použít na maso nebo na namáčení = extra tuky pro vaší keto!

 

0 Shares

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *